Saillant is gevestigd in verschillende steden in Nederland. Het aanvragen van bewindvoering bij Saillant kan dus ook in Breda. Hier is een eventueel huisbezoek ook mogelijk. Wij staan voor je klaar in het geval van financiële problemen of vragen en kunnen steun bieden bij het maken van bepaalde beslissingen of het inzicht krijgen in financiën. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste uitkomst. Bewindvoering toch niet waar je naar op zoek bent? Saillant is ook gespecialiseerd in mentorschap, curatele en schuldhulpverlening en kan hier een helpende hand in bieden in regio Breda.
Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen direct contact met je op om jouw aanvraag te behandelen. Hulpverlener? Download hier de formulieren
Ontbreekt het overzicht van je geldzaken en kun je wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Dan kan het verstandig zijn om een bewindvoerder in te schakelen. Saillant biedt bewindvoering aan in Breda en gaat samen met jou op zoek naar oplossingen. Eerst even kennis maken? Dat kan in de vorm van een kennismakingsgesprek. Vraag deze gemakkelijk aan via het contactformulier. Wij nemen dan contact met je op om kennis te maken en samen wordt er gekeken naar een geschikt traject.
Waarom er een bewindvoerder aangesteld wordt, verschilt per situatie. Schuldproblematie is de bekendste reden. Wanneer je moeite hebt om je eigen financiële situatie op orde te houden, kan een bewindvoerder een uitkomst vormen. De verantwoordelijkheden van de bewindvoerder hangen af van de situatie. Het kan zijn dat alle goederen onder bewind geplaatst worden, maar dit is lang niet altijd vereist. Met de bewindvoerder kan besproken worden wat nodig is, zodat er samen naar een geschikte uitkomst gezocht kan worden.
Bewindvoering kan niet door iedereen aangevraagd worden. Degene op wie de bewindvoering van toepassing is, wordt ook wel betrokkene genoemd. De volgende personen of partijen zijn bij machte om bewindvoering aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling. Bewindvoering aanvragen kan alleen via een kantonrechter en hiervoor zijn enkele papieren en formulieren nodig. Saillant ondersteunt in deze aanvraag en biedt hulp bij het proces en het invullen van de vereiste formulieren.
Op zoek naar een mentor in Breda? Neem een kijkje bij Saillant. Saillant biedt de mogelijkheid tot mentorschap en werkt daarnaast zonder wachtlijst in de regio Breda, waardoor je bij ons snel terecht kunt. Dit is omdat wij onze klanten graag de persoonlijke aandacht bieden die een dergelijk traject vereist. Meer weten over wat mentorschap inhoudt, of alvast kennismaken? Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen spoedig contact met je op.
Mentorschap is bedoeld voor personen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek die zelf niet meer in staat zijn om bepaalde belangrijke keuzes zelf te maken. Vaak zien we dat familie dit in eerste instantie kan oppakken. Maar in sommige gevallen is er geen familie meer of kan de familie deze taak niet oppakken. In dat soort gevallen biedt mentorschap de uitkomst. De mentors van Saillant regio Breda hebben als taak om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de cliënt. Daarom komt de mentor maandelijks naar Breda om één-op-één bij te praten en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
Mentorschap kan alleen door specifieke partijen worden aangevraagd. Het proces voor deze aanvraag loopt over het algemeen hetzelfde als voor bewindvoering. De volgende personen of partijen zijn in de mogelijkheid om mentorschap aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling.
Curatele in Breda nodig? Het professionele team van Saillant kan je hierbij helpen. Onze experts zoeken graag gezamenlijk met jou naar de beste oplossing die past bij jouw unieke situatie. Neem contact met ons op via het contactformulier en we gaan direct voor je aan het werk.
Indien iemand niet in staat is om zowel zijn of haar financiële als persoonlijke belangen te behartigen, kan curatele soms de oplossing zijn. Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen met bijvoorbeeld een ernstig drankprobleem of een geestelijke stoornis. Wanneer iemand onder curatele wordt gesteld, verliest deze persoon zijn of haar handelsbekwaamheid. Dit betekent dat hij of zij geen rechtshandelingen meer mag verrichten zonder dat hij of zij toestemming heeft gekregen van de curator. Het tekenen van een koop- of huurcontract dient dus eerst te worden goedgekeurd. Het aangaan van een samenlevingscontract of het laten maken van een testament is voor iemand onder curatele ook niet mogelijk.
Op zoek naar schuldhulpverlening in Breda? Saillant biedt efficiënte service, waardoor je zo snel mogelijk weer schuldenvrij door het leven gaat. Vanwege onze jarenlange ervaring, weten wij gemakkelijk een traject op maat op te stellen. Meer weten over schuldhulpverlening in de regio Breda of alvast kennis maken? Neem contact met ons op via het contactformulier en wij gaan direct voor je aan de slag.
De schuldhulpverleners van Saillant regio Breda helpen jou met het stabiliseren van de inkomsten en uitgaven. Om te zorgen dat er geen nieuwe schulden meer worden gemaakt, worden alle vaste lasten betaald. Daarna melden we je aan voor het schuldhulpverleningstraject. Hiervan zijn er twee varianten, namelijk: het minnelijke traject (MSNP) en het wettelijke traject (WSNP). Binnen het traject wordt er geprobeerd om met alle schuldeisers van de dan nog openstaande rekeningen een regeling te treffen. Binnen deze regeling wordt een aflossingsbedrag voorgesteld. Het bedrag dat na het traject nog openstaat, wordt kwijtgescholden.
De duur van schuldhulpverlening kan afhankelijk zijn van de situatie. Over het algemeen bekleden de trajecten drie jaar. Mocht de situatie dan nog niet opgelost zijn, is er een mogelijkheid om te verlengen. De totale duur van het traject mag echter niet meer zijn dan vijf jaar.
Bij Saillant staat persoonlijke aandacht met onze cliënten centraal. Iedere cliënt krijgt dan ook zijn of haar eigen contactpersoon. Wij zijn een hecht en professioneel team waarbij eenieder het goede contact met zijn of haar cliënt waarborgt. De cliënten kunnen ons team dagelijks telefonisch of per e-mail bereiken. Ook bezoeken wij onze cliënten met enige regelmaat op locatie. Op deze manier zorgen wij ook voor persoonlijk contact in regio Breda. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.
Saillant is aangesloten en werkt conform de richtlijnen van de branchevereniging Horus. Het Landelijke Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK) stelt ieder jaar de tarieven vast die wij mogen hanteren.
Een bewindvoerder mag het vermogen beheren, rekeningen betalen en de belastingaangifte doen. Een bewindvoerder mag echter niet zomaar grote uitgaven doen zonder toestemming van de kantonrechter. Daarnaast moet de bewindvoerder zich houden aan de wettelijke verplichtingen en is hij of zij verplicht om jaarlijks verantwoording af te leggen aan de kantonrechter.
Ja, het is mogelijk om een familielid als bewindvoerder aan te stellen. Wel moet deze persoon aan dezelfde eisen voldoen als een professionele bewindvoerder en is het belangrijk om te kijken of er geen belangenverstrengeling optreedt.
Een bewindvoerder moet aan bepaalde eisen voldoen, zoals een meerderjarige leeftijd en een goede staat van dienst. Daarnaast moet de bewindvoerder beschikken over voldoende kennis en ervaring op financieel gebied. Het is ook mogelijk om een professionele bewindvoerder in te schakelen.
Een bewindvoerder is verantwoordelijk voor het beheren van de financiën van een persoon die daar zelf niet meer toe in staat is. Dit houdt in dat de bewindvoerder het vermogen beheert, rekeningen betaalt en de belastingaangifte doet. Het doel van bewindvoering is om de financiële rust te herstellen en de persoon in kwestie weer meer controle te geven over zijn of haar financiële situatie.
Ja, Saillant werkt door het hele land en biedt kennismakingsgesprekken bij de cliënt thuis.
Plekken waar wij veel actief zijn met bewindvoering:
· Bewindvoering Alkmaar
· Bewindvoering Leeuwarden
· Bewindvoering Tilburg
· Bewindvoering Boxmeer
· Bewindvoering Geldrop
· Bewindvoering Amersfoort
· Bewindvoering Lelystad
Een bewindvoerder is een persoon die door de rechter is aangewezen om het financiële beheer van een persoon te regelen. Dit kan nodig zijn in gevallen waarin iemand niet meer in staat is om zelf voor zijn of haar financiën te zorgen, bijvoorbeeld door een lichamelijke of geestelijke aandoening. De bewindvoerder zal dan beslissingen moeten nemen over hoe de financiën van die persoon worden besteed, en ervoor zorgen dat de rekeningen worden betaald. In sommige gevallen kan de bewindvoerder ook beslissingen nemen over andere zaken, zoals wonen, goederen of zorg.
Iemand kan ervoor kiezen om een bewindvoerder aan te stellen voordat er problemen zijn, bijvoorbeeld als ze weten dat ze in de toekomst niet meer in staat zullen zijn om voor hun financiën te zorgen. Dit wordt een 'volmacht' genoemd. Iemand kan ook achteraf een bewindvoerder aanstellen, als er al problemen zijn. In dat geval moet de rechter eerst toestemming geven.
Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten bewindvoerders zijn. Er zijn 'rechtbank bewindvoerders', die worden aangesteld door de rechter, en 'volmacht bewindvoerders', die door iemand zelf worden aangesteld. Rechtbank bewindvoerders zijn meestal professionele mensen, zoals een accountant of een advocaat. Volmacht bewindvoerders kunnen dat ook zijn, maar hoeven dat niet te zijn. Iemand kan bijvoorbeeld ook een vriend of familielid als volmacht bewindvoerder aanstellen.
Je kunt een verzoek tot curatele, bewind of mentorschap doen bij de kantonrechter. Hiervoor is geen advocaat nodig. De volgende personen of instellingen kunnen curatele, bewind of mentorschap aanvragen of wijzigen:
Er zijn formulieren voor het aanvragen of wijzigen van curatele, bewind of mentorschap. Wij helpen je hier graag mee, je kunt ons een mail sturen via het contact formulier.
Onderbewindstelling is bedoeld voor mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. Het is niet altijd nodig om alle goederen van iemand onder bewind te stellen. Soms kan een bewind alleen over bepaalde goederen worden volstaan. Zijn de goederen van iemand geheel of gedeeltelijk onder bewind gesteld, dan mag die persoon niet meer zelfstandig daarover beslissen. De bewindvoerder gaat ook over het beheer van de goederen. Beslissingen over moeten, zolang dat gaat, samen met de betrokkene worden genomen. Met onderbewindstelling wordt het vermogen van de betrokkene beschermd.
heel tevreden al jaren zo
Ben al een aantal jaar cliënt bij Saillant. En heb nog nooit meegemaakt dat ze niet voor je klaarstaan. Ze helpen mee, denken mee, storten altijd op tijd, rekeningen worden op tijd betaald. Mijn voorkeur qua bewindvoerder gaat echt uit naar Kees. Kees is echt een topper, maar ook Shelley is altijd behulpzaam.
Ik vind kees echt tof peer van bewindvoering ik ben blij dat ik bij hun zit als cliënt ik raad deze bewindvoerder aan iedereen die hulp nodig hebben schaam je niet om hulp te vragen als het om schulden gaat ik had ok schulden dankzij kees ben ik eindelijk vrij van schulden
Fijne bewindvoerder!! Stord leefgeld op tijd en erg behulpzam